Nieuws

Blijf op de hoogte

arrow
Tech@Connect is een dynamische organisatie die regelmatig nieuwe initiatieven lanceert. Via de nieuwspagina blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

04-02-2022

Pet Den Helder 7 t/m 17 juni 2022

Het Promotie Evenement Techniek (PET) in Den Helder vindt plaats bij TekPark op Willemsoord van 7 t/m 17 juni 2022. TekPark is een vaste locatie waar kennismaken met techniek en de 7 Werelden centraal staat. Voor leerlingen van basisscholen, maar ook voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Dankzij de samenwerking met bedrijven uit de regio en de inzet van sport, game-technologie en Lego biedt TekPark een inspirerende omgeving waar leerlingen hun talent kunnen ontdekken.
03-02-2022

Ouderen willen niet weg uit hun huizen in De Schooten.

Gemeente Den Helder wordt als klaslokaal gebruikt. Studenten gaan om de tafel met bewoners uit De Schooten om de wijk socialer en minder grijs te maken. Ouderen willen er niet weg, terwijl het soms gevaarlijk is als zij er blijven wonen. Het zijn huizen waar op je oude dag ongelukken op de loer liggen.
29-11-2021

Kenniswerkplaatsen Den Helder (H5O)

Wat is het doel van de kenniswerkplaatsen? Den Helder is een prachtige stad. De bewoners, de gemeentelijke organisatie en bedrijven willen samen zorg dragen voor een toekomstbestendige en duurzame ontwikkeling van de woon- en leefomgeving. De Helderse Kenniswerkplaatsen werken hieraan in een bepaald gebied. De omgevingsvisies kunnen gebruikt worden om input aan de vraagstukken te geven.
03-06-2019

Promotie Evenement Techniek druk bezocht

Het Promotie Evenement Techniek werd bezocht door bijna 1.000 leerlingen. Meer dan 30 bedrijven verzorgde uiteenlopende techniekactiviteiten. PET is vooral een bevestiging dat bedrijven en overheid enthousiasmesmeren voor techniek belangrijk vinden.
13-05-2019

Studentenproject op Fort Harssens

Afgelopen maanden hebben studenten van de Techniekcampus werkzaamheden verricht bij Fort Harssens. Wij kijken terug op een zeer succesvolle samenwerking.
01-05-2019

Start pilot Tech@Map

Momenteel zijn wij bezig met de ontwikkeling van de technische kaart van regio Den Helder. Het doel van deze kaart is om een technisch leerlandschap te creëren voor jongeren, studenten en scholen.
15-03-2019

André Kuipers en Timon Krause op PET

Astronaut André Kuipers en illusionist Timon Krause zijn te gast tijdens een volgeboekt tweede Promotie Event Techniek (PET) in Den Helder op maandag 3 juni.
Join us Join us Join us

Join the movement