TekPark

TekPark is het fundament waarop we vanuit de netwerk organisatie Tech@Connect gaan bouwen. Met partners vanuit het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid hebben we samen een huis van waaruit initiatieven worden gestart om een goede match op de technische arbeidsmarkt te stimuleren. TekPark bestaat uit uiteenlopende onderdelen en activiteiten.
Doe mee met dit initiatief

BrickPark

Interesse voor techniek is bij velen van ons begonnen bij Lego. In BrickPark presenteren verschillende bedrijven zichzelf met behulp van Lego opdrachten die relatie hebben met hun 'core business'. Tientallen scholen uit de regio zullen BrickPark 2 tot 3 maal per jaar bezoeken. Daarnaast is er een mobiele versie die de regio bedient. BrickPark is ook open voor recreatieve doelen en voor bedrijven die op zoek zijn naar een creatieve teambuildingsvorm.
Doe mee met dit initiatief

Casual Gaming en esports

Jongeren gamen steeds meer. Het is hun tweede natuur. Door in een metaalbedrijf op de oude rijkswerf Willemsoord een High- Tech Esports center te bouwen brengen we de jeugd dichterbij techniek. In deze omgeving gaan we op zoek naar crossovers. Een voorbeeld hiervan is de Koninklijke Marine die Esports inzet om leiderschap en teameffectiviteit in te trainen.
Doe mee met dit initiatief

Huiskamerfunctie voor de jeugd

Mee & de Wering biedt jeugd een veilige haven. Een aansprekende ruimte waar jeugd ongedwongen mag zijn. Vanuit deze omgeving worden zij uitgenodigd om deel te nemen aan activiteiten op het gebied van mediatechniek en andere TekPark projecten.
Doe mee met dit initiatief

Jongeren in de bouw

Leerlingen uit het voortgezet onderwijs krijgen in de schoolvakanties een betaalde bijbaan. Zij gaan muurtjes plaatsen, glas zetten, schilderen, werken met metaal, elektra en hout. Lokale bedrijven en vakscholen verzorgen de begeleiding. De ambitie is om iedere schoolvakantie een andere school voor het voortgezet onderwijs uit de kopgemeenten te bedienen.
Doe mee met dit initiatief

Promotie Evenement Techniek

Leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs maken kennis met de 7 werelden van techniek. Doormiddel van games, vr, Lego en praktische opdrachten ontdekken zij hoe breed techniek is en welk van hun talenten daarbij aansluiten.
Doe mee met dit initiatief

Techniek dat werkt!

Omscholers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt oriƫnteren zich 3 dagen op hout- en metaaltechniek. Wanneer zij zich verder willen ontwikkelen in specifieke vaardigheden starten zij een maatwerktraject. Hierbij ontvangen zij persoonlijke begeleiding van Mee & de Wering. Na hun opleiding treden zij 6 maanden in dienst bij uitzendbureau TopLabour die hun plaatst bij aangesloten bedrijven. Ook deze periode krijgen kandidaten persoonlijke begeleiding die hun in staat stelt na het traject 'Techniek dat werkt!' op eigen kracht verder te gaan.
Doe mee met dit initiatief

INITIATIEFNEMER


De Kop van Noord-Holland kent een krachtig en zich sterk ontwikkelend maritiem en technisch georiƫnteerd bedrijfsleven. Een regio met potentie, maar ook een regio met uitdagingen. Voor de verdere (economische) ontwikkeling en het ontwikkelen van innovaties door het bedrijfsleven en kennisinstellingen, is behoefte aan goed opgeleide en technisch geschoolde mensen. Om mismatch op de arbeidsmarkt in de Noordkop tegen te gaan, is Tech@Connect ontwikkeld. Het initiatief van de provincie Noord-Holland biedt overheden, onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven en andere organisaties een passend podium om beter en effectiever samen te werken.
Join us Join us Join us

Aanmelden voor
dit initiatief