Welkom bij Tech@Connect. Onze website is momenteel volop in ontwikkeling.

05-02-2025

Beroepenevent Op Kop

Jongeren moeten al op jonge leeftijd keuzes maken voor opleiding en werk. Daarom heeft Op Kop een contextrijk loopbaan oriëntatie programma voor het Voortgezet Onderwijs ontwikkeld. Het Beroepenevent Op Kop is hier onderdeel van. Het Beroepenevent is een tweedaags event waarbij alle 3e-jaars leerlingen van het Voortgezet Onderwijs kennis maken met verschillende beroepen. Het Beroepenevent wordt de komende drie jaar (2023-2024-2025) in samenwerking met het VONK, Regius College, RSG Wiringherlant, Scholen aan Zee, OSG de Hogeberg en De Pijler georganiseerd. Het eerstvolgende Beroepenevent vindt plaats op woensdag 5 en donderdag 6 februari 2024.

Speciale uitnodiging voor geïnteresseerden:
Op donderdag 6 februari is er vanaf 17.00 tot 19.30 uur ook gelegenheid voor geïnteresseerden om een kijkje te komen nemen op het event. Een unieke kans voor werkzoekenden uit de regio om in gesprek te gaan met de aanwezige werkgevers of leerlingen die echt nog geen idee hebben wat ze later willen worden!

Waarom is er een Beroepenevent?
Het Beroepenevent is er om leerlingen kennis te laten maken met het werkveld van deze regio. Leerlingen maken kennis met maar liefst 50 verschillende beroepen. Er zijn vijf sector pleinen; techniek, zorg & welzijn, horeca & recreatie, agri en dienstverlening. Op elk plein staat tien verschillende beroepen, variërend van MBO, HBO tot WO niveau. Bedrijven bieden ook een activiteit aan die aansluiten bij het beroep, zodat leerlingen een beroep echt kunnen proberen en beleven. Aan de hand van alle kennis die ze op hebben gedaan tijdens het LOB-programma, kunnen leerlingen een betere studierichting/profiel keuze maken.

Wil je met jouw onderneming deelnemen aan het evenement? Geef via het aanmeldformulier alvast aan dat je graag deelneemt! Exacte informatie over het programma etc. wordt begin juli gedeeld.

Het project
is ingediend