Kiezen voor techniek
Algemene doelstellingen:
• profileren techniek in basisonderwijs
• profileren van de sectoren techniek, maritiem en energie

Specifieke doelstellingen:
• in 2019 kiezen vier van de tien leerlingen van het primair onderwijs voor een technische vervolgopleiding
• in 2018 neemt zestig procent van alle basisscholen deel aan het PromotieEventTechniek (PET), in 2019 is dit tachtig procent

Activiteiten
• bevorderen structurele samenwerking tussen scholen, bedrijven en overheden
• eenduidige communicatie en aanpak
• samenstellen van één regionaal activiteitenprogramma voor alle partijen

Organiseren van ‘PromotieEventTechniek’

pilotproject
Tegenwoordig zijn we afhankelijk van techniek. We kunnen simpelweg niet zonder. Van schroevendraaier tot boorplatform, techniek is overal. Om basisschooljeugd (groepen 7 en 8) te laten zien hoe belangrijk techniek en wetenschap voor onze samenleving zijn, organiseert Tech@Connect 12 april 2018 het ‘PromotieEventTechniek’ in Den Helder. Tijdens het PET kunnen kinderen naast ontdekken, vooral doen. Ze verwonderen, creëren en maken kennis met de kracht van techniek. In hun directe omgeving en in de samenleving. PET Den Helder draait om de sectoren techniek, maritiem en (duurzame) energie en laat kinderen zien hoe leuk, uitdagend en innovatief techniek is.

Het programma biedt het bedrijfsleven, gemeenten, het onderwijs, ondernemers, opleidingsbedrijven en andere techniekpartners een uitgelezen mogelijkheid kinderen te overtuigen van een vervolgopleiding en carrière in de techniek. In de provincie zijn verschillende PET’s georganiseerd; met de beschikbare draaiboeken van eerdere evenementen als blauwdruk en de recente ervaringen als leidraad, stemt Tech@Connect het PET af op de regio Den Helder.
Deel deze pagina:
Facebook Twitter LinkedIn