Astronaut André Kuipers en illusionist Timon Krause op Promotie Evenement Techniek Den Helder

2019 - 2e editie PET Den Helder
Astronaut André Kuipers en illusionist Timon Krause zijn te gast tijdens een volgeboekt tweede Promotie Evenement Techniek (PET) in Den Helder op maandag 3 juni. Beiden geven een presentatie in Theater de Kampanje. 24 basisscholen en 940 leerlingen uit de hele Kop van Noord-Holland doen aan het evenement mee. Dat is bijna een verdubbeling van de eerste editie in 2018. De basis voor een tweedaags PET Den Helder in de toekomst is hiervoor dan ook gelegd.

Kiezen voor techniek
Tijdens het PET, georganiseerd door Tech@Connect en lokale bedrijven, worden leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs geïnspireerd om te kiezen voor een technisch beroep. Ze zien en ervaren hoe breed de techniek is, en dat er voor ieder talent en opleidingsniveau een passende carrière in de regio Noord-Holland Noord bestaat. Dat gebeurt onder meer tijdens de Techniekmarkt met doe- en beleefactiviteiten in Gebouw 66 op Willemsoord in Den Helder. Hiervoor zijn diverse bedrijven uitgenodigd om zich te presenteren. Er zijn veel mogelijkheden voor publiciteit: met promotiematerialen en goodiebags. Organisaties die deze mooie kans niet aan zich voorbij willen laten gaan, kunnen zich echter nog aanmelden! Het doel is om veertig bedrijven uit de Kop van Noord-Holland te etaleren. Bij interesse of vragen kunnen zij mailen naar Michael van Alderwegen: michael@tech-connect.nl.

Optredens
Het enthousiasme bij jongeren voor techniek wordt ook aangewakkerd tijdens de presentaties. Illusionist Krause – Beste mentalist van Europa in 2016-2017 – verwerkt in zijn optreden voor 240 leerlingen wetenschap en techniek. Kuipers vertelt aan zevenhonderd kinderen uiteraard over zijn avontuur in de ruimte, om te laten zien dat wetenschap en techniek veel mogelijk maken. Van tevoren mogen basisschoolleerlingen vragen indienen die ze willen stellen aan de sprekers. Zo’n zeventig begeleiders kunnen mee de zalen in. Voor overige begeleiders, leerkrachten en ouders, standhouders en deelnemende bedrijven is een netwerkactiviteit toegevoegd aan het programma. Tijdens de voorstelling is er een bijeenkomst in Gebouw 66 met drie sprekers. Ouders kunnen hierbij in contact komen met organisaties, om meer te weten te komen over vruchtbare carrières in de techniek.

Tech@Connect
Tech@Connect is onderdeel van Match2020, een programma van het regionaal samenwerkingsprogramma De Kop Werkt!. Het doel van Tech@Connect is enerzijds het enthousiasmeren en stimuleren van jongeren om te kiezen voor een baan in de techniek, maar is er ook op gericht om de kloof tussen onderwijs en arbeidsmarkt te dichten. Dit gebeurt aan de hand van een aantal projecten, waar het Promotie Evenement Techniek er een van is.

Meer informatie vindt u op www.tech-connect.nl/projecten/pet-den-helder en www.petevents.nl.

Deel deze pagina:
Facebook Twitter LinkedIn