Thuisduinen 2050

Doe mee met dit initiatief

Thuisduinen2050: volledig zelfvoorzienend en volledig duurzaamBij project Thuisduinen 2050 wordt door studenten, bewoners en experts uit de omgeving gewerkt aan duurzame vraagstukken voor bijvoorbeeld energie, zorg en voeding.
Ieder schooljaar bestaat uit twee projectperiodes waarbij studenten per groep aan de slag gaan met één van de vraagstukken.
De basis van concept is Thuisduinen2050 en staat voor een nieuwe manier van leren, waarbij studenten aan het werk gaan met een vraagstuk waarbij de oplossing nog niet duidelijk is. Door het samenwerken met bewoners en experts kunnen de studenten echt in gesprek over het vraagstuk en werken aan een passende oplossing.

Alles voor en door bewoners


Het doel van project Thuisduinen 2050 is om uitvoering te geven aan de omgevingsvisie die inwoners van Huisduinen enkele jaren geleden, met de gemeente Den Helder hebben vastgesteld. De wijze van aanpak is uniek gebleken, want inmiddels wil de gemeente Den Helder de ‘Thuisduinen2050-methodiek’ in heel Den Helder in gaan zetten.
Het projectteam verbindt scholen/studenten, bewoners, bedrijven en overheid in een zogenaamde kenniswerkplaats. De studenten worden als het ware ingezet als partner om samen met bewoners, overheid en experts een probleem of vraagstuk op te lossen. Een duidelijke win-win situatie want studenten zijn bezig met actuele projecten die er toe doen en het dorp Huisduinen (en straks heel Den Helder) maken stappen richting een toekomstbestendige woon- en leefomgeving.

Kijk hier voor de video over de Kenniswerkplaats Helderse5o.

Deelnemende partners

Gemeente Den HelderHogeschool InhollandROC Kop van Noord HollandScholen aan ZeeTech@Connect

INITIATIEFNEMER


Wij zijn een hogeschool met onderwijs voor studenten en professionals en praktijkgericht onderzoek voor de beroepspraktijk. Op diverse locaties verspreid over de Randstad bieden wij brede, en voor het regionale werkveld herkenbare bacheloropleidingen aan. Op diverse interessegebieden: van gezondheidszorg tot economie en van techniek tot onderwijs. Ons onderwijs is onderscheidend op de thema’s duurzaam, gezond en creatief. Studenten en docenten werken op deze gebieden samen met het beroepenveld, overheden en maatschappelijke partners. Wij dagen studenten uit om te durven leren. De aanpak is persoonlijk en dichtbij, vanuit de overtuiging dat - voor docenten én studenten - zowel succes als tegenslag de sleutel zijn tot ontwikkeling als professional en als mens. Diversiteit is daarbij een kracht.
Join us Join us Join us

Aanmelden voor
dit initiatief