TechVentures

Op 11 november maken 50 docenten van zeven verschillende technasium scholen uit het gebied Alkmaar, Zaandam en Amsterdam graag kennis met u en uw bedrijf. Meld uw bedrijf aan voor een speed date of stel uw bedrijf open voor een bezoek.
Doe mee met dit initiatief

TechVentures


Het technasium biedt havo en vwo leerlingen aanvullende techniekopdrachten naast hun reguliere vakken. Leerlingen met belangstelling voor techniek werken gedurende een jaar aan een innovatieve oplossing voor een uitdaging waar uw bedrijf voor staat. Docenten van de technasium scholen doen mee aan TechVentures om met de opgedane informatie hun leerlingen te vertellen over het perspectief in deze regio. Dit geeft een unieke kans om onszelf te laten zien.  

Het concept


TechVentures bestaat uit vijf stappen:

Stap 1: De docenten worden verwelkomt. Twee ondernemers vertellen hun verhaal
Stap 2: Docenten gaan met een lokale werkgever rond de tafel in de vorm van een speeddate
Stap 3: De docenten leren elkaar beter kennen tijdens de lunch
Stap 4: De docenten bezoeken een bedrijf en maken met behulp van foto's een promotiepitch
Stap 5: De docenten komen terug en presenteren hun pitch. Delnemende bedrijven kijken mee

Het programma start om 10.00 en eindigt om 16.00u.

We zoeken op dit moment naar een geschikte locatie. In verband met de wens vanuit het technasium om met de Koninklijke Marine kennis te maken zal dit in Den Helder zijn.

De volgende scholengemeenschappen doen mee:

1. OSG West Friesland - Hoorn
2. St Michaelcollege - Zaandam
3. Dalton - Alkmaar
4. Jan Arentsz - Alkmaar
5. Metis Montessori - Amsterdam
6. Damstede - Amsterdam
7. Bonhoeffer College - Castricum
Door de beperking van tijd kunnen alleen organisaties in een straal van 10 kilometer rond Den Helder zich aanmelden voor een bezoek van de docenten. Juist die bedrijven nodigen we uit om deel te nemen aan de speeddate's op locatie. Wij gaan hierover graag met u in gesprek.
Doe mee met dit initiatief

INITIATIEFNEMER


De Kop van Noord-Holland kent een krachtig en zich sterk ontwikkelend maritiem en technisch georiƫnteerd bedrijfsleven. Een regio met potentie, maar ook een regio met uitdagingen. Voor de verdere (economische) ontwikkeling en het ontwikkelen van innovaties door het bedrijfsleven en kennisinstellingen, is behoefte aan goed opgeleide en technisch geschoolde mensen. Om mismatch op de arbeidsmarkt in de Noordkop tegen te gaan, is Tech@Connect ontwikkeld. Het initiatief van de provincie Noord-Holland biedt overheden, onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven en andere organisaties een passend podium om beter en effectiever samen te werken.
Join us Join us Join us

Aanmelden voor
dit initiatief

Meld uw bedrijf aan voor de speeddate of het bedrijfsbezoek.