De sterke vertegenwoordiging van de maritieme, mariene en offshore sector, de opkomst van drones, de aanwezigheid van de Koninklijke Marine en Kustwacht Nederland en het intensieve gebruik van de Noordzee vormen de praktische omstandigheden en feiten voor een ‘vliegende start’ voor de realisatie van een ecosysteem maritieme drones. Koninklijke Marine en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord NHN namen het initiatief voor het Maritime Drone Initiative Noord-Holland MDI.
Doe mee met dit initiatief

MDI kent 6 hoofdactielijnen:


1) ontwikkelen van drones voor toepassing in het maritieme, mariene en offshore domein;
2) realiseren van testvoorzieningen en faciliteiten t.b.v. ontwikkeling, innovatie, technologie validering
en toepassing, waaronder het Mobile Field Lab Maritime UAV’s en een maritime drone command
center;
3) realiseren en beschikbaar hebben en stellen van drone testvelden met de mogelijkheid om te vliegen buiten gezichtsveld (zgh. ‘beyond visial line of sight’);
4) stimuleren van talent en opleidingen;
5) marketing van het MDI en acquisitie van bedrijvigheid en werkgelegenheid;
6) ‘match making’ van partijen in de Triple Helix bij innovatie, technologische ontwikkeling en markttoepassing van drones.INITIATIEFNEMER


Onze diensten voor ondernemers Wilt u investeren, vestigen of uw bedrijfsactiviteiten uitbreiden? En ziet u ook door de bomen het bos niet meer door alle regelgeving en de veelheid aan mogelijkheden? Het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord kan u verder helpen. We hebben een groot netwerk in de regio en weten wat de mogelijkheden zijn, zodat we u gericht kunnen ondersteunen of doorverwijzen naar de juiste partner. Hierdoor bespaart u tijd, en kunt u doen waar ú goed in bent: ondernemen!
Join us Join us Join us

Aanmelden voor
dit initiatief

Koninklijke Marine en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord NHN namen het initiatief voor het Maritime Drone Initiative Noord-Holland MDI.