Kwaliteitskaarten

In het voorjaar van 2021 zijn de kwaliteitskaarten zichtbaar op www.opkop.nl. Wil je nu al een preview? Kijk dan op www.potentialz.nl.
Doe mee met dit initiatief

Kwaliteitskaarten


Kwaliteitskaarten zijn korte cv’s, zoals ze in computergames worden toegepast. Het laat in één oogopslag zien wat iemand zijn kwaliteiten zijn.

De ambitie van Tech@Connect is dat alle leerlingen uit het voortgezet onderwijs in Noord-Holland Noord in het voorjaar van 2021 tijdens loopbaanorientatielessen op school een kwaliteitskaart maken en op het internet plaatsen. Zo worden zij zich meer bewust van hun talent en welk beroep daarbij past. Voor bedrijven zijn zij direct zichtbaar en benaderbaar als werknemer van de toekomst en misschien nu al voor een bijbaan.      

Deze manier van toetreden tot de arbeidsmarkt sluit aan bij de belevingswereld van jongeren. Geen uitgebreid cv, maar een visitekaartje dat in 5 minuten is gemaakt. Het eerste contact met een bedrijf wordt niet 'face tot face', maar digitaal gemaakt.      Talenten in Kop van Noord-Holland


De kwaliteitskaarten gaan ons helpen om de jeugd voor de regio te behouden. Wanneer de website gereed is, kan u een aantal filters aanbrengen om jongeren te vinden om uw bedrijf te bezoeken of te benaderen voor een baan. U kan filteren op sector, niveau, opleiding, ervaringen en woonplaats. Vervolgens kan u de student direct benaderen met een vraag of aanbod.

De kwaliteitskaarten maken onderdeel uit van een breder pakket aan loopbaanorientatie activiteiten dat via www.opkop.nl wordt gepresenteerd. 

Deelnemende partners

Gemeente Den HelderGemeente Hollands KroonGemeente SchagenGemeente TexelOSG de HogebergRegius CollegeRSG WiringherlantScholen aan Zee

INITIATIEFNEMER


De Kop van Noord-Holland kent een krachtig en zich sterk ontwikkelend maritiem en technisch georiënteerd bedrijfsleven. Een regio met potentie, maar ook een regio met uitdagingen. Voor de verdere (economische) ontwikkeling en het ontwikkelen van innovaties door het bedrijfsleven en kennisinstellingen, is behoefte aan goed opgeleide en technisch geschoolde mensen. Om mismatch op de arbeidsmarkt in de Noordkop tegen te gaan, is Tech@Connect ontwikkeld. Het initiatief van de provincie Noord-Holland biedt overheden, onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven en andere organisaties een passend podium om beter en effectiever samen te werken.
Join us Join us Join us

Aanmelden voor
dit initiatief