Jongeren in de bouw

Het project in het kort


ESPEQ Bouwopleidingen en Tech@Connect zoeken bouwbedrijven in de Kop van Noord-Holland die willen mee werken om leerlingen uit het voortgezet onderwijs te enthousiasmeren voor de bouw.

In de meivakantie (3 t/m 7 mei 2021) starten we een maatschappelijk bouwproject in Schagen en Den Helder. Op iedere locatie gaan ten minste 10 leerlingen uit het voortgezet onderwijs betaald aan het werk. Scholen aan Zee en het Regius College helpen bij de werving. Deelnemers krijgen een arbeidsovereenkomst van een week bij ESPEQ. Daarnaast levert ESPEQ twee gekwalificeerde instructeurs.

Wij zoeken bouwbedrijven uit de regio die een enthousiaste leermeester beschikbaar willen stellen om de jeugd een mooie ervaring aan te bieden in deze kansrijke sector. We zoeken 8 enthousiastelingen die hun ervaring willen overbrengen.

Voor het project in Den Helder gaan we het buurthuis in Julianadorp opknappen. Mede mogelijk gemaakt door gemeente de Helder en Mee en de Wering. In Schagen zoeken wij nog een passend project. De precieze werkzaamheden stemmen we met alle betrollenen af. Het zullen activiteiten zijn die in die week een zichtbaar resultaat opleveren waar de leerlingen trots op kunnen zijn.  

Aanvullende informatie


Het project ''jongeren in de bouw'', richt zich op schoolgaande en niet-schoolgaande jongeren van 15 tot 18 jaar.

Met als doel: basis-technische vaardigheden, werkplezier en een succeservaring mee geven wanneer het maatschappelijke project wordt afgerond.
Om het nog aantrekkelijker te maken, worden de deelnemende jongeren hiervoor betaald.

Tevens biedt dit project deelnemende bouwbedrijven op kort termijn, gelegenheid om te werken met de nieuwe generatie. Waar wellicht al mogelijkheid is om deelnemers als vakantiekracht aan te stellen. Ook levert dit de bedrijven op langere termijn, nieuwe werknemers en collega's op!Doe mee met dit initiatief

INITIATIEFNEMER


De Kop van Noord-Holland kent een krachtig en zich sterk ontwikkelend maritiem en technisch georiƫnteerd bedrijfsleven. Een regio met potentie, maar ook een regio met uitdagingen. Voor de verdere (economische) ontwikkeling en het ontwikkelen van innovaties door het bedrijfsleven en kennisinstellingen, is behoefte aan goed opgeleide en technisch geschoolde mensen. Om mismatch op de arbeidsmarkt in de Noordkop tegen te gaan, is Tech@Connect ontwikkeld. Het initiatief van de provincie Noord-Holland biedt overheden, onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven en andere organisaties een passend podium om beter en effectiever samen te werken.
Join us Join us Join us

Aanmelden voor
dit initiatief

Wilt u als bouwbedrijf, meewerken aan dit interessante maatschappelijke project?

Deelnemende partners

Espeq Opleidingsbedrijven