Jongeren in de bouw

Het project in het kort


Het project laat jongeren op educatieve en vooral praktische wijze kennis maken met aspecten uit de bouw sector.
De jongeren worden vanuit onderstaande scholen ge├źnthousiasmeerd om zich aan te melden.

- Scholen aan Zee
- RSG Wiringherlant
- OSG de Hogeberg
- Regius College Schagen

Door dit project, gaat de bouwsector meer leven onder de jongeren. Hierdoor zullen zij sneller de keus maken om bijvoorbeeld te kiezen voor een opleiding of baan in deze sector.

Dit is natuurlijk wat we willen bereiken!

Aanvullende informatie


Het project ''jongeren in de bouw'', richt zich op schoolgaande en niet-schoolgaande jongeren van 15 tot en met 20 jaar.
Met als doel: basis-technische vaardigheden, werkplezier en een succeservaring mee geven wanneer het maatschappelijke project wordt afgerond.
Om het nog aantrekkelijker te maken, worden de deelnemende jongeren hiervoor betaald.

Tevens biedt dit project deelnemende bouwbedrijven op kort termijn, gelegenheid om te werken met de nieuwe generatie. Waar wellicht al mogelijkheid is om deelnemers als vakantiekracht aan te stellen. Ook levert dit de bedrijven op langere termijn, nieuwe werknemers en collega's op!

Tijdens de voorjaarsvakantie van 3 tot en met 7 mei 2021 starten wij dit maatschappelijk bouwproject van 4 werkdagen.
Denk hierbij aan het bouwen van een overkapping voor een sportvereniging, de aanleg van een speeltuin voor een school of het opknappen van een jeugdhonk.

Samen met de deelnemende gemeenten gaan we opzoek naar een maatschappelijke project. Deze gaan plaatsvinden in Den Helder en Schagen.

Alle bouwbedrijven binnen de regio komen hiervoor in aanmerking!
Het is onze ambitie om hiervoor 15 deelnemers en 5 begeleiders te werven.


Doe mee met dit initiatief

INITIATIEFNEMER


De Kop van Noord-Holland kent een krachtig en zich sterk ontwikkelend maritiem en technisch geori├źnteerd bedrijfsleven. Een regio met potentie, maar ook een regio met uitdagingen. Voor de verdere (economische) ontwikkeling en het ontwikkelen van innovaties door het bedrijfsleven en kennisinstellingen, is behoefte aan goed opgeleide en technisch geschoolde mensen. Om mismatch op de arbeidsmarkt in de Noordkop tegen te gaan, is Tech@Connect ontwikkeld. Het initiatief van de provincie Noord-Holland biedt overheden, onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven en andere organisaties een passend podium om beter en effectiever samen te werken.
Join us Join us Join us

Aanmelden voor
dit initiatief

Wilt u als bouwbedrijf, meewerken aan dit interessante maatschappelijke project?

Deelnemende partners

Espeq Opleidingsbedrijven