Het PET-seizoen 2018 is geopend!

De eerste Promotie Evenementen Techniek staan alweer in de startblokken. Schrijf je klas nu in voor de regio Den Helder, Zaanstad of Purmerend. De deadline komt alweer snel dichterbij.

Nog snel even spieken wat de PET-events ook alweer waren? Laat je inspireren op onze informatieve website. Graag tot gauw!

BEKIJK HIER DE VOLLEDIGE NIEUWSBRIEF

WEBSITE PET EVENTS

Werken in de techniek vraagt promotie

Er is een groeiend tekort aan technisch personeel. De komende jaren zal dit tekort, zonder interventies, alleen maar groeien. Bedrijven, onderzoek, overheid en onderwijs in de Kop van Noord-Holland hebben de handen ineengeslagen met Tech@Connect om hieraan te werken. PET Den Helder is een van de activiteiten van Tech@Connect.

In 2013 maakten deelnemende partijen aan het Nationaal Techniekpact afspraken om de instroom van leerlingen naar technische beroepen te vergroten. Daarvoor werden drie actielijnen afgesproken: KIEZEN voor techniek, LEREN in de techniek en WERKEN in de techniek. PET-events vallen in de eerstgenoemde actielijn, en hebben als doel een zo jong mogelijke jeugd op een vrije, ongedwongen en positieve manier kennis te laten maken met alle facetten van techniek.

Door wie worden de PET-events georganiseerd?

De organisatie van PET-events is een samenwerking van verschillende stichtingen voor primair onderwijs, bedrijven en de Provincie Noord-Holland. PET is geen zelfstandig bedrijf, stichting of instelling. In Den Helder wordt dit initiatief opgepakt en vormgegeven door Tech@Connect.

Hoeveel PET-events zijn er?

Het promotie-evenement techniek (PET) is een prachtige gelegenheid om kinderen al vanaf het basisonderwijs in contact te brengen met techniek in de breedste zin.
De evenementen worden georganiseerd voor leerlingen in groep 7 en 8. In anderhalf uur doen kinderen mee aan leuke en inspirerende workshops, die zoveel mogelijk aspecten van techniek aanraken. Met een grote variatie aan activiteiten is er voor elk kind wel iets te ontdekken en te doen. Daarmee willen we laten zien hoe breed techniek in onze samenleving is ingebed.
Tegelijkertijd willen we met de bijeenkomsten leerkrachten inspireren en enthousiasmeren voor techniekles in de klas. Ook hopen we ouders/verzorgers te bereiken met informatie over de toekomstperspectieven van leren en werken in de techniek. Samenwerken met voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs en bedrijven behoort ook tot de doelen van de organisatoren van PET-events.

De 7 werelden van techniek

Onze planeet • Voeding en gezondheid • Het menselijk • lichaam • Verkeer, transport en ruimte(vaart) • Creatief & ontwerpen • Geld en handel • Wetenschap en ontdekken
Techniek is heel divers. Er zijn zoveel opleidingen en beroepsmogelijkheden, dat je al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom is er een algemeen geaccepteerde indeling gemaakt in ‘7 werelden’, die elk weer een heel ander facet van techniek bestrijken. De werelden variëren van ‘Verkeer en transport’ en ‘Voeding en gezondheid’ tot ‘Creatief en ontwerpen’. Door het zo breed in te steken hopen we uiteenlopende talenten bij kinderen aan te spreken. 

Contact

Tech@Connect,
projectleider PET Den Helder
Robertjan Kemeling

T: 0651207038
M: robertjan.kemeling@me.com
W: www.petevents.nl
Deel deze pagina:
Facebook Twitter LinkedIn