Kinderen enthousiasmeren voor techniek!

Op Maandag 3 juni 2019 komt André Kuipers naar Den Helder op uitnodiging van Tech@Connect en het Techniekpact. Een inspirerende denk en doe-dag voor leerlingen uit groep 7 en 8.
 
André Kuipers heeft een nieuwe missie: zoveel mogelijk jongeren interesseren voor wetenschap en techniek! Niet iedereen kan astronaut worden. Maar in de techniek is volop werk dat minstens net zo uitdagend is. Wilt u met uw bedrijf kinderen het plezier van techniek laten ervaren en daarmee voor in de toekomst nieuwe collega's helpen ontwikkelen? Of wilt u dat leerlingen uit groep 7 en 8 van uw school in de kop van Noord Holland deze topdag kunnen beleven?
Lees dan snel verder!

Deelnemen met uw school

Wanneer uw school deelneemt bereiden leerlingen vragen voor die zij aan André kunnen stellen. De opdracht hiervoor krijgt u van ons. Hierdoor ontstaat een interactieve bijeenkomst in theater de Kampanje die leerlingen van begin tot eind op het puntje van hun stoel houdt.

Naast de collegetour gaan leerlingen actief aan de slag in de techniek. Meer dan 30 lokale en regionale bedrijven presenteren zichzelf door de leerlingen aan het werk te zetten met uitdagende activiteiten. Samen laten we zien en ervaren hoe breed de techniek is en dat er voor ieder talent en opleidingsniveau een passende carrière bestaat.

Voor docenten is er een leerplein. Hier worden vernieuwende lesmethoden in relatie tot techniek gedeeld.

U kunt hier uw school aanmelden.  

Programma en Locatie

Het PET evenement wordt aangeboden in 2 groepen waarbij de collegetour van André Kuipers tegelijk wordt bekeken.

08.45 – 10.30 Techniek activiteiten groep 1
10.30 – 10.45 Pauze groep 1 / inloop groep 2
11.00 – 12.15 André Kuipers collegetour voor groep 1 en 2 samen
12.15 – 12.45 Groep 1 einde / pauze groep 2
12.45 – 14.30 Techniek activiteiten groep 2

Locatie:
De voorstelling van André Kuipers zal plaatsvinden in theater de Kampanje, Willemsoord 63 1781 AS Den Helder.
De techniekactiviteiten vinden plaats in het gebouw daarnaast, Gebouw 66, Willemsoord 66 1781 AS Den Helder.


Deelnemen met uw bedrijf

Opbrengst
Het enthousiasmeren van jonge kinderen voor techniek is essentieel om uw bedrijf in de toekomst van nieuwe medewerkers te voorzien. Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de overheid het onderwijs en ondernemers. Dit evenement staat niet op zich en past in een ambitie om leerlingen frequenter en structureler het plezier van techniek te laten ervaren.

Wanneer u partner wordt van het evenement levert u dat waardevolle content op. U kan u de foto van André Kuipers met het Tech@Connect logo aan uw website en digitale handtekening koppelen. Op de website van PET en Tech@Connect, op sociale media en in de after-movie en natuurlijk op het evenement zelf maken wij u als partner zichtbaar. Na het evenement ontvangt u professionele foto’s die u vrij kunt gebruiken. U ontvangt voor LinkedIn, Facebook en Instagram een animatie waarmee u uw bijdrage aan het evenement vooraf, tijdens en na afloop zichtbaar maakt. In de klassen van de deelnemende basisscholen komt een poster te hangen met de logo’s van alle deelnemende bedrijven.  
 
Investering
Voor het evenement proberen we de ouders van de kinderen uit de kosten te houden. Hiervoor vragen we aan deelnemende bedrijven een bijdrage van €200,-. Dit geld wordt besteed aan huur, communicatie, animatie, projectmanagement en een kleine bijdrage voor de vrijwilligers.

U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar michael@tech-connect.nl. Wij nemen dan snel contact met u op om afspraken te maken en verdere mogelijkheden te verkennen. 

Contact

Voor vragen kunt u terrecht bij:
Michael van Alderwegen
T:  0624567705
M: michael@tech-connect.nl
W: www.petevents.nl
W: www.tech-connect.nl
Deel deze pagina:
Facebook Twitter LinkedIn